Paracoculi
Glandeuse Pinéale
- Inscrit
- 23/7/07
- Messages
- 136
Hey gozer, is het nog gelukt met het ontkiemen van de mimosa zaadjes??
Ik heb gelijk de proef op de som genomen en ben het ook gaan proberen.
Na 4 dagen waren 6 van de 6 zaadjes ontkiemd!
Procedure: zaadjes met een nagelknipper ge-'nicked' en ongeveer 6 uur laten weken in gekookt water (eerst een paar minuten laten afkoelen), vervolgens een glas met perliet en gekookt water (kamertemperatuur) gevuld, daar de opgezwollen zaadjes op gelegd en afgedekt met plastic folie.
Na 2 dagen ontkiemde het eerste zaadje, toen heb ik 4 gaatjes geprikt in het folie, en zo nog 2 dagen laten staan tot de rest ontkiemd was.
Ik was vergeten om de dagen erna nog meer gaatjes te prikken, al is dat blijkbaar niet nodig geweest (tenzij morgen alles dood is).
Vandaag heb ik ze alle 6 verdeeld over 2 potten van 25 Liter p/s., wat waarschijnlijk nog te weinig is.
Ik weet helemaal niet wat ze voor substraat nodig hebben, dus ik heb m'n eigen samenstelling gebruikt (80% potgrond, 18% vermiculiet en een beetje veenmos (daar had ik nog maar een half zakje van over, de verhouding gok ik maar)).
Laat me in elk geval even weten of het is gelukt, BerryRight. Ik ben er wel benieuwd naar.
De Groenten!
P.S.
Skoeip had het er volgens mij al over in deze topic, maar mimosa's hebben dus die speciale bacterien nodig om te kunnen blijven leven.
Een bonenstaak erbij planten lijkt me geen optie, ik heb geen zin in dat gedonder met die reuzen in de wolken (maar een kip die gouden eieren legt en een geile harp maken het wel weer wat aantrekkelijker).
Dus wat nu???
Iemand tips?
Ik heb gelijk de proef op de som genomen en ben het ook gaan proberen.
Na 4 dagen waren 6 van de 6 zaadjes ontkiemd!
Procedure: zaadjes met een nagelknipper ge-'nicked' en ongeveer 6 uur laten weken in gekookt water (eerst een paar minuten laten afkoelen), vervolgens een glas met perliet en gekookt water (kamertemperatuur) gevuld, daar de opgezwollen zaadjes op gelegd en afgedekt met plastic folie.
Na 2 dagen ontkiemde het eerste zaadje, toen heb ik 4 gaatjes geprikt in het folie, en zo nog 2 dagen laten staan tot de rest ontkiemd was.
Ik was vergeten om de dagen erna nog meer gaatjes te prikken, al is dat blijkbaar niet nodig geweest (tenzij morgen alles dood is).
Vandaag heb ik ze alle 6 verdeeld over 2 potten van 25 Liter p/s., wat waarschijnlijk nog te weinig is.
Ik weet helemaal niet wat ze voor substraat nodig hebben, dus ik heb m'n eigen samenstelling gebruikt (80% potgrond, 18% vermiculiet en een beetje veenmos (daar had ik nog maar een half zakje van over, de verhouding gok ik maar)).
Laat me in elk geval even weten of het is gelukt, BerryRight. Ik ben er wel benieuwd naar.
De Groenten!
P.S.
Skoeip had het er volgens mij al over in deze topic, maar mimosa's hebben dus die speciale bacterien nodig om te kunnen blijven leven.
Een bonenstaak erbij planten lijkt me geen optie, ik heb geen zin in dat gedonder met die reuzen in de wolken (maar een kip die gouden eieren legt en een geile harp maken het wel weer wat aantrekkelijker).
Dus wat nu???
Iemand tips?