Quoi de neuf ?

Bienvenue sur Psychonaut.fr !

Le forum des amateurs de drogues et des explorateurs de l'esprit

bewustzijn en verandering

  • Auteur de la discussion Auteur de la discussion forest
  • Date de début Date de début

forest

Holofractale de l'hypervérité
Inscrit
30/12/05
Messages
1 264
om te beginnen met twee quotes, één van ghandi en één van mezelf (niet dat ik er ook maar over pieker om ons te vergelijken of om mezelf zo te vlijen)

- YOU MUST ME THE CHANGE YOU WANT TO SEE IN THE WORLD.

- DEZE WERELD HEEFT VEEL IDEALISTEN NODIG, MEER DAN DE MENSEN BESEFFEN. MENSEN DIE DE VERANDERING BIJ ZICHZELF BEGINNEN, EN NIET ZEGGEN DAT EEN ANDER EERST MOET BEGINNEN. MENSEN DIE HUN SCHOUDERS ERONDER DURVEN TE ZETTEN ONGEACHT DE GROOTTE VAN HUN SUCCES, MENSEN DIE EEN VERSCHIL MAKEN.

TUURLIJK MOET JE EERST BEZINNEN EER JE TE WERK GAAT, EN NIET ALS EEN DOMMEKRACHT BEZIG GAAN, MAAR TE VEEL MENSEN VINDEN HUN TOEVLUHT OM VERANTWOORDT LUI TE ZIJN IN ZOGENAAMDE LOGICA, WAARDOOR ZE NOOIT ZELF DE EERSTE STAP HOEVEN TE ZETTEN.


In de krant stond een artikel over dat in een VN-rapport stond dat de grootste millieuvervuilende factor, voor lucht, water en grond, de veehouderij is. ook de grootste veroorzaker voor het broeikaseffect. als we zo door gaan met vlees nuttigen zal in 2050 voedsel voor 4 miljard mensen worden gecultiveerd puur voor het vee. hier is een link naar het VN rapport; http://www.virtualcentre.org/en/library ... 00.htm#sum

ik zal het krantenbericht nog posten.
op www.respectvoordieren.nl staat een agenda over wanneer ze willen protesteren tegen bond, onnodige dierenproeven en vele andere dingen. ik ben van plan begin februari naar zo'n demonstratie te gaan, als mensen mee willen zijn ze welkom. maar dit topic is niet alleen op dieren gericht. menselijke gezondheid en het millieu zijn erg belangrijke dingen waarbij veel mensen te weinig bewust zijn van de gevolgen van hun acties.
uit een onderzoek bleek ook dat bij muizen en ratten, als die 2/3 van het voedsel zouden krijgen van wat ze uit zichzelf zouden eten, dat ze dan 1/3 ouder werden en ongeveer de helft minder kans hadden op ziekte. deze maatschappij overeet, en veel rotzooi. in de oorlog waren er ook minder ziektes. mensen leven als wezens die zichelf de ogen hebben uitgestoken en hun trommelvlies hebben doorboord om zich maar niet bewust te zijn van hun acties. zombies zijn het.

_________________
 
"Koeien dragen meer bij aan broeikaseffect dan auto's"

Volkskrant, 25-01-2007

Koeien dragen meer bij aan het broeikaseffect dan auto's, volgens Jeremy Rifkin. Het is daarom hoog tijd om allemaal vegetariër te worden.

Terwijl de bezorgdheid toeneemt over de honderden miljoenen auto's, bussen, vrachtwagens, vliegtuigen en treinen die kooldioxide uitspuwen in de atmosfeer en daarmee een fundamentele verandering in het klimaat op aarde dreigen te veroorzaken wordt een veel verraderlijker bron van het broeikaseffect praktisch genegeerd. Het zal u misschien verbazen, maar op dit ogenblik is het vlees dat wij op tafel zetten de grootste boosdoener bij de klimaatverandering.

Volgens een eind november verschenen rapport Livestock's Long Shadow van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) van de VN is 18 procent van de uitstoot van broeikasgassen afkomstig van de veehouderij. Dat is meer dan de uitstoot door vervoersmiddelen. De veehouderij (vooral van rundvee) produceert maar 9 procent van de uitstoot van kooldioxide door menselijk handelen, maar een veel groter deel van de schadelijkste broeikasgassen 65 Procent van de door mensen veroorzaakte uitstoot van lachgas (dat driehonderd keer meer bijdraagt aan de opwarming van de aarde dan kooldioxide) is afkomstig van de veeteelt, vooral van mest en 37 procent van zulke uitstoot van methaan ( een gas dat 23 keer meer bijdraagt aan het broeikaseffect dan kooldioxide).

Veehouderij neemt op het ogenblik 26 procent van de oppervlakte van de aarde (afgezien van het deel dat door ijs is bedekt) in beslag. Minstens zo belangrijk is dat bijna een derde van de landbouwgrond in de wereld nu wordt gebruikt voor de teelt van voedergraan voor dieren in plaats van voor graan als voedsel voor mensen.

Van oudsher graasde vee altijd op grasland. Pas in de 20ste eeuw zijn we begonnen om enorme lappen landbouwgrond te bestemmen voor de productie van voedergraan, zodat de rijkste consumenten vlees konden eten. Nu moeten miljoenen van de armste mensen hun toevlucht zoeken tot marginaal bouwland. Vaak wordt hen zelfs al het land ontnomen, waardoor het voor hen steeds moeilijker wordt om te zorgen voor zelfs een kleine dagelijkse portie gezond voedsel.

De steeds maar groeiende vleesindustrie is wereldwijd een plaag geworden van dramatische omvang. Alleen al het rundvee eet zich letterlijk een weg door hele ecosystemen. Veel van de nog resterende tropische regenwouden, zoals het Amazonegebied. worden met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor grasland. Tegelijkertijd erodeert landbouwgrond over de hele wereld omdat er te veel wordt gegraasd. Het resterende zoetwater raakt vervuild door uitwerpselen van dieren en door bestrijdingsmiddelen.

En het probleem gaat nog veel groter worden. De FAO schat dat de mondiale vleesproductie in 2050 verdubbeld zal zijn. De gevolgen voor de biosfeer van de planeet kunnen desastreus zijn. Het VN-bureau waarschuwt dat 'de milieukosten per vleesproductie­eenheid tot de helft moeten worden teruggebracht om te waarborgen dat de schade het huidige niveau niet zal overstijgen.'

Na ons te hebben gewaarschuwd voor de ongekende milieugevaren die de groei van de vleesproductie met zich meebrengt biedt de FAO oplossingen zoals efficiëntere methoden voor grondbeheer, verbetering van het diervoeder om de uitstoot van methaan terug te dringen en verbeteringen in de doelmatigheid van irrigatiesystemen.

De oplossingen van de FAO lijken bijna belachelijk als je nagaat dat de werkelijke kwestie overduidelijk is, maar toch in het rapport van het bureau niet aan de orde wordt gesteld. Het probleem is dat meer mensen door veel vlees te eten hun voedsel krijgen uit de hogere regionen van de voedselketen en dat dat ten koste gaat van het welzijn van de aarde. Dus waarom wordt er slechts een paar keer in het voorbijgaan gewag gemaakt van het nut van vegetarische eetgewoonten en waarom wordt niet als oplossing voorgesteld de vleesconsumptie te beperken?

Misschien is dat omdat de veeteeltindustrie wereldwijd de snelst groeiende landbouwsector is, die werk geeft aan 1,3 miljard mensen en 40 procent van de mondiale landbouwproductie voor zijn rekening neemt.

Vegetarische eetgewoonten kunnen bijdragen aan een oplossing

Zelfs de New Vork Times, die op het gebied van milieukwesties over het algemeen toch als slim wordt beschouwd, ging niet in op de portee van het FAO-rapport. Na een klaagzang over het funeste effect van veehouderij op het milieu en op klimaatverandering, werd in het hoofdredactioneel commentaar van de krant opgemerkt dat, aangezien 'er aan de grote voorkeur van mensen voor het eten van vlees binnenkort wel geen einde zal komen', de oplossing toch zal moeten komen van meer aandacht voor duurzaamheid binnen de veeteeltsector zelf. Wat de New Vork Times en de FAO niet inzien is dat 'meer duurzaamheid' hier neerkomt op de consumptie van voedsel uit lagere regionen van de voedselketen, dus op het eten van minder vlees.

Er is 18 kilo voer nodig om een kilo extra vlees aan een kalf te krijgen (dat voer bestaat uit twaalf kilo granen en bijproducten en zes kilo ruwvoer). Dit betekent dat maar 11 procent van het voer bestemd is voor de productie van vlees. De rest wordt verbrand als energie voor de normale lichaamfuncties, wordt afgescheiden of wordt opgenomen door lichaamsdelen die niet worden opgegeten, zoals haar of botten.

Terwijl we ons druk maken over de ondoelmatigheid en verspilling van benzine slorpende auto's, is de ondoelmatigheid en de verspilling bij het eten van vlees nog veel erger. Vergelijk maar eens de productiviteit van grond gebruikt voor de productie van graan voor menselijke consumptie, met die van grond gebruikt voor voedergraan. Een hectare graangewas levert vijf keer zoveel eiwitten als een hectare gebruikt voor de vleesproductie. Peulvruchten leveren tien keer zoveel eiwitten per hectare en bladgroenten vijftien keer zoveel als bij vleesproductie.

In de Verenigde Staten gebruikt de vleesindustrie het equivalent van vijf Iiter benzine voor de productie van een halve kilo vlees. Om aan de jaarlijkse vleesconsumptie van een gemiddeld huishouden van vier personen (118 kilo) te voldoen heeft men bijna 1000 liter fossiele brandstof nodig. Als die brandstof wordt verbrand, komt er meer dan 2,5 ton extra kooldioxide in de atmosfeer, net zoveel als een gemiddelde auto bij normaal gebruik in zes maanden uitstoot.

Natuurlijk, de eerste reactie op zelfs maar de voorzichtigste oproep tot het terugdringen van de vleesconsumptie is dat mensen nu eenmaal carnivoren zijn en vlees nodig hebben voor een goede gezondheid. Dat is niet waar. Wij, homo sapiens, zijn omnivoren. Net als onze naaste verwanten, de chimpansees, zijn wij biologisch zodanig geëvolueerd dat we kunnen leven van een dieet van vers fruit en verse groenten, met alleen af en toe wat vlees. Hoewel vlees van oudsher wel onderdeel van het menu was, was het tot de 20ste eeuw geen hoofdbestanddeel.

Een evenwichtig plantaardig dieet levert met gemak alle eiwitten die een mens nodig heeft om gezond te kunnen leven.

Welke implicaties het FAO-rapport heeft, is duidelijk. Als de veehouderij een groter aandeel heeft in het broeikaseffect dan het vervoer, waarom besteden we in de media en het openbaar beleid dan niet meer tijd en aandacht aan manieren om onze verslaving aan vlees terug te dringen dan aan manieren om van onze verslaving aan benzineslurpende auto's af te komen?

Jeremy Rifkin is voorzitter van de Foundation on Economie Trends in Washington en schreef Beyond Beef: The Rise and Fall of the Cattle Culture. Vertaling: Cees Koster
 
I hear you and the only thing I have to say about it, is that this week I decided to become a vegetarian.
 
Ik ben wel gaan minderen. Had dit al vaker gelezen. Ook een aanrader is het boek: "dierenleven" van J.M. Coetzee. Daarin wordt de filosofie van het menselijke "hogere" bewustzijn als argument om een dier te mogen doden, nader onder de loep genomen.
 
het probleem is zoals bijna altijd dat we gewoon met teveel op de wereld zijn. met zo'n grote maatschappij als nu zijn we gedwongen om alles in een kapitalistisch systeem te gieten om hogere productie te hebben en de behoeften van ieder mens te voldoen. 500 jaar geleden was veeteelt geen probleem, maar natuurlijk moet het aantal vee meegroeien met het aantal mensen.
 
Ik ben zo'n persoon die anderen lastig valt met zijn ideeen voordat ie zelf daden onderneemt. Tenminste, tot nu toe mis ik ware daadkracht.
Maar ik merk dat het werkt, ik heb vrienden aan het sporten gekregen, mijn familie is gezonder gaan eten.. zulke dingen.
Dat is altijd mijn kunst geweest, ik krijg mensen mee.
En inderdaad, hoe beter het voorbeeld, hoe beter er geluisterd wordt.
Dat merkte ik tijdens mijn depressie, hoewel ik veel wist, werd ik niet gehoord.
Juist daarom wil ik mijn idealen omzetten in iets tastbaars
Dat je straalt en andere mensen laat stralen
Dat werkt tientallen keren beter dan zeggen dat iets slecht is, nietwaar?
 
Je kunt en moet niemand veroordelen maar het voorbeeld zijn, dat bedoel je toch Forest?
Toen ik spiritueel begon te worden, zag ik de vernietiging van alles wat schoonheid werkelijk is.
De mensen zien niet hoe lelijk al die auto's zijn.
Ze zien niet hoe nep alles is in onze omgeving.
Wat ze eten, wat ze kijken, alles is geconditioneerd.
Ik wil graag iets anders zien maar alles van onze tijd is grauw en functioneel.
Ik weet nog dat ik 2 jaar terug aan mijn broer vroeg of hij wist wat vlees was. We zijn niet opgegroeid om de connectie te leggen tussen spieren en vlees. Wel tussen een mooi plaatje van een koe en vlees.
Zo werkt het en mensen vinden het prettig.
Nu is het aan 'ons' om te laten zien dat alles wat 'we' vergeten juist een toegevoegde waarde is.....:wink:
 
I know some people gonna be mad and don't agree but I see some testing as neccesarry. I am a vegetarian because I think killing that much animals just for nice taste it's stupid because it's we don't need it to stay healthy. I am a student pharmacy and I know it's impossible to make drugs without testing on animals. People say it's cruel, and the truth is it is but if you want to know how drugs metabolism, kinetics and toxity in vitro test won't help. So it not etical to test immediatly at humans. That's why you need an in vivo study to know how it may react in the body. There are strict laws on how many animals you may use, important is also to make them as comfortable as you can else test result may give wrong results. Sometimes they also have pain and at the end they die because they are gassed and that's sad but because of this sacrifice we invented a lot of drugs that can cure our beloved ones of terrible deaseses.
 
well, rather medication than cosmetics tested on animals, aye.
 
tomorrow i'll be protesting in arnhem against pharmacutical animal testing, but it's a company that can use different (more expensive) ways of testing they're stuff.

Op maandag 5 februari is er in Arnhem een demonstratie bij Novartis. Novartis is een klant van Huntingdon Life Sciences. Zij zijn een van de bedrijven die dit zieke dierproefcentrum nog in stand houdt. Hun contracten zorgen ervoor dat dieren in HLS vermoord kunnen worden.

Novartis is een Zwitsers farmaceutisch bedrijf. Zij laten dieren in Huntingdon Life Sciences vergiftigd worden met hun medicijnen. Momenteel zijn zij een van de grootste klanten van HLS. Voor bedrijven zoals Novartis is het verdienen van geld belangrijker dan de levens van onschuldige dieren. Zij hebben de geld en de macht om alternatieven voor dierproeven te realiseren. Toch kiezen zij voor het doen van achterhaalde en afschuwelijke dierproeven uit gemakzucht en financieel oogmerk. Wij accepteren dit niet langer!

Vanaf 15:00 zullen wij daar staan om dit bedrijf te confronteren met hun bloedige handel!

Novartis is gevestigd aan de Raapopseweg 1 te Arnhem

Als hier interesse voor is, dan zullen wij om 14:30 bij het centraal station in Arnhem verzamelen om gezamenlijk naar de demonstratie af te reizen. Mocht je hier interesse in hebben, stuur dan een mailtje naar info AT respectvoordieren PUNT nl. Je kan mij ook een PM'tje sturen.

Na de demonstratie zullen wij gezamenlijk afreizen naar Nijmegen voor de Total Liberation Tour in de Revolutie. Hier zullen verschillende actiegroepen zichzelf presenteren en zullen de bands xLinha de Frentex en Alguna Vez Fui Ciego een optreden geven.

Wil je meedoen? Of meer informatie? Neem dan contact met ons op:

Respect voor Dieren
Postbus 3607
1001 AK Amsterdam
www.respectvoordieren.nl
[email protected]
Tel: 06 - 55 52 67 42
Fax: 084 - 757 2320
 
Jammer genoeg niet alleen de veeteeld maar ook landbouw zorgt voor problemen.

Vroeger werd het land bemest door de omliggende omgeving(rivierslib, compost etc.) maar door de introductie van kunstmest hoefde dat niet meer. Wat je dan krijgt is dat je last heb van overbemesting, de resterende bemesting verdampt, komt in sloten, rivieren enzovoort.

Er valt ongeveer 50kg stikstof per ha per jaar op een willekeurig stuk land.
Voor mijn tijd deden ze een heel jaar om zo'n hoeveelheid voedingsstoffen te verzamelen. Dat komt tegenwoordig elk jaar uit de lucht vallen.

Mooi toch hoeven we niet te bemesten? ja dat doen we nog wel.. want meer is beter, jij wilt toch ook de grootste tomaten :? zo min mogelijk smaak per kilo!

En voor de echte natuur is dit echt kut want de concurentie strijd word gewonnen door onkruiden die stikstof niet hoeven om te zetten in nitraten. Dus direct groter kunnen groeien dan zeldzamere soorten.

naja vraag Pro nog maar eens na of dit stukje klopt maar dit is wat ik op school heb geleerd de afgelopen tijd 8)
 
Retour
Haut