Quoi de neuf ?

Bienvenue sur Psychonaut.fr !

Le forum des amateur·ices de drogues et de l'exploration de l'esprit

Absint

  • Auteur de la discussion Auteur de la discussion sjengsta
  • Date de début Date de début

sjengsta

Glandeuse Pinéale
Inscrit
19/1/05
Messages
110
iemand ervaring met deze drank?
 
aleen met de nederlandse, ik was aleen te dronken om de thujon (werkzame stof) te merken. maja wat wil je met 60% alcohol. ben nu mn eigen aan het maken maar durf t niet helemaal aan om deze te proeven, omdat ik de absinth alsem te lang heb laten treken. veel te bitter.
 
aleen met de nederlandse, ik was aleen te dronken om de thujon (werkzame stof) te merken. maja wat wil je met 60% alcohol. ben nu mn eigen aan het maken maar durf t niet helemaal aan om deze te proeven, omdat ik de absinth alsem te lang heb laten treken. veel te bitter.

dat bittere is normaal.... dat komt uit de alsem... je moet het Destileren (verboden) in het drankje wat daar uit komt zit wel nog de actieve stoffen maar geen bittere smaak.
 
iemand ervaring met deze drank?
Ja, één. Maar toen was ik al zo apelazarus :pint: dat ik niet meer weet welke troep welke effecten veroorzaakte :idontknow:
 
hahahah ok dat kan.... :jump:
 
je moet het Destileren (verboden) in het drankje wat daar uit komt zit wel nog de actieve stoffen maar geen bittere smaak.

Yeah, right. :iconhead:
Als dat zo is, waarom verkopen ze dat niet dan?

Als je gaat distilleren hou je alleen alcohol over en geen werkzame stoffen.
Het doel van distilleren is juist om zuivere alcohol te verkrijgen.

Die bittere smaak kun je niet verhullen.
Ik heb een paar keer absint gemaakt van 80% Stroh rum. Twee weken laten trekken (elke dag goed schudden) op een donkere plek en toen gefilterd. Vervolgens 1 deel absint op 5 delen water in een longdrinkglas.

Smaakt afschuwlijk en je wordt alleen maar dronken.
Meer als drie glazen krijg ik niet door m'n strot.
Geen merkbare effecten behalve dat je een soort helder dronken bent. Klinkt lekker vaag he?

Niet de moeite waard.
 
Een keertje 25 g alsem twee weken laten trekken in 500 cl Pernod. Pff, niet te drinken en effect 0. Niet de moeite waard.
 
[quote:2or7s6wp]
je moet het Destileren (verboden) in het drankje wat daar uit komt zit wel nog de actieve stoffen maar geen bittere smaak.

Yeah, right. :iconhead:
Als dat zo is, waarom verkopen ze dat niet dan?

Als je gaat distilleren hou je alleen alcohol over en geen werkzame stoffen.
Het doel van distilleren is juist om zuivere alcohol te verkrijgen.

Die bittere smaak kun je niet verhullen.
Ik heb een paar keer absint gemaakt van 80% Stroh rum. Twee weken laten trekken (elke dag goed schudden) op een donkere plek en toen gefilterd. Vervolgens 1 deel absint op 5 delen water in een longdrinkglas.

Smaakt afschuwlijk en je wordt alleen maar dronken.
Meer als drie glazen krijg ik niet door m'n strot.
Geen merkbare effecten behalve dat je een soort helder dronken bent. Klinkt lekker vaag he?

Niet de moeite waard. [/quote:2or7s6wp]

Als je van Destileren alleen alcohol overhoud hoe verklaar je dan dat Whiskey, vodka en jenever niet exact hetzelfde smaken?

er komen dus wel de actieve stofen mee, omdat je al begint met iets zonder methanol hoef je die niet meer te scheiden en is het vooral om de bittere stof die in het water achter blijft....

heb het zelf gedaan en werking was super volgend vrienden.
 
Smaakt afschuwlijk en je wordt alleen maar dronken.
Meer als drie glazen krijg ik niet door m'n strot.
Geen merkbare effecten behalve dat je een soort helder dronken bent. Klinkt lekker vaag he?

Niet de moeite waard.
Vond ik ook. Je wordt wel een heel stuk sneller dronken, maar dat is die smaak niet echt waard. Drie hele glazen had ik overigens niet nodig. Eerder shotglaasjes. Ik ben zwak! :p

Ik had drie kleine batches gemaakt, en alleen die eerste heb ik naar binnnen gewerkt. Ik heb er nog twee staan op m'n vensterbank en die staan er nu al een heeeele tijd. Begin wel een beetje nieuwsgierig te worden hoe veel sterker dat zal zijn. :grin:
 
Het ligt eraan hoeveel keer je distilleerd. Distilleer je bijvoorbeeld een drank van 16° krijg je een drank van ongeveer 30° hierna ong 50° en zo verder to 97,9 ofzo want pure ethanol bestaat niet. Ikzelf heb er een beetje ervaring mee, een eigen distileerkolom gemaakt met een inox buis en een oude kookplaat :grin: . wel OPLETTEN mannen! Als ge uw temperatuur te hoog instelt wordt via een bepaald proces ethanol omgezet in methanol (ontsmettingsalcool) en hier wordt ge BLIND van. In Mexico zijn er enorm veel mensen blind geworden met huisgestookte absint te drinken. Het komt er dus op neer dat ge ergens in het distileerproces de alsem of thujon erbij doet. Hoe precies weet ik niet ik heb het nog nooit gedaan, te gevaarlijk. Ik hou het bij fruit in te water laten gisten (bakkersgist of wijngist maakt niet zo heel veel, wijngist is wel beter). en dit 1 of soms 2 keer te distilleren.Krijg je zo'n drank van ongeveer 30 tot 50 graden. Wat genoeg is vind ik, ideale smaak-zat worde verhouding. Daarna laat ik het nog trekken op fruit naar keuze. Als iemand een veilig procédé weet voor absint laat he weten!!! ik begin direct dan!:grin:
 
3 glazen op laatst, weet er weinig meer van maar of dat van de alcohol was of niet. geen idee. Had daarvoor ook al behoorlijk veel op en daarna nog joint gerookt. Ga het in ieder geval niet meer proberen, Zo een zwart gat in je kop vind ik echt niet fijn. :!:
 
heb nu nog een fles absinth thuis staan,
ben nog steeds wel benieuwd van wat er waar in van de virtuele trip verhalen en van de geruchten dat vincent al zijn schilderijen onder invloed van absinth heeft geschilderd..

of zoals iemand ooit tegen mij zei; met zoveel alchol erin vindt je het gek dat je rare dingen gaat zien :)
 
Nou sjors , ik zou zeggen neem hem eens een keertje mee dan kunnen we de proef op de som nemen. (kerstfeestje misschien ?)

Hmm gaat dat wel goed ? :twisted:
 
kheb het ook ooit gedronken maar ik werd er alleen maar zat van, en ik geloof dat veel kunstenaars dit namen (van gogh, Picasso,...) en deze zijn allemaal bekend geworden erdoor...
 
denk niet dat ze door de absinth bekend zjn geworden, van gogh schilderde al jaren voor hij zijn eerste glas absinth dronk en somige oude werken van hem zijn ook briljant.

de absinth die je nu in de slijter koopt is overigens niet goed, het thujon gehalte is veel te laag, ik heb een tijd geleden wat extra abinth alsem in mjn flesje absinth gegooid en dat zal k ook eens uiit proberen. eerder werd ik er alleen heel erg vaag en vrolijk maar wel anders dronken door.
 
denk niet dat ze door de absinth bekend zjn geworden, van gogh schilderde al jaren voor hij zijn eerste glas absinth dronk en somige oude werken van hem zijn ook briljant.

de absinth die je nu in de slijter koopt is overigens niet goed, het thujon gehalte is veel te laag, ik heb een tijd geleden wat extra abinth alsem in mjn flesje absinth gegooid en dat zal k ook eens uiit proberen. eerder werd ik er alleen heel erg vaag en vrolijk maar wel anders dronken door.
 
Retour
Haut